Voor Wie?

Bij de meeste kinderen gaat het goed, gelukkig maar!  Maar af en toe kan ook jouw kind alle prikkels die elke dag maar weer binnen komen even niet verwerken. Je kind heeft even tijd voor zichzelf nodig, net als wij volwassenen. Even stil staan…. leren…. groeien…. genieten en weer doorgeven! Als kindercoach wil ik ze daar graag bij helpen. Kinderen leren om de prikkels die binnenkomen te verwerken en op deze manier rust en ruimte te maken in hun hoofd. Door op een bepaalde manier vragen te stellen, leert jouw kind zelf met oplossingen komen zodat we samen het probleem aan kunnen pakken. Ik wil kinderen leren om weer in balans te komen. Ze leren dat ze goed zijn zoals ze zijn en ze het zelfvertrouwen te geven dat ze nodig hebben om zich staande te kunnen houden in onze maatschappij.


Wanneer een kindercoach inschakelen?

 De hulp van een kindercoach kan ingeschakeld worden wanneer jouw kind al een tijdje niet lekker in zijnor haar vel zit of niet in balans is. De leeftijd is niet belangrijk, wel of het kind zelf aan zijn of haar probleem wil werken.

 

Kinderen kunnen uit balans raken door bijvoorbeeld:
- Faalangst
- Onzekerheid
- Slecht slapen

- Boosheid
- Piekeren
- Een echtscheiding
- Pesten
- Weinig of geen zelfvertrouwen
- Hoogsensitiviteit
- Of welk ander probleem ze zelf ook aandragen


Als reactie van een kind zie je dan bijvoorbeeld:

- Driftbuien

- Drukke kinderen

- Veel huilen

- Vermoeidheid

- Slaapproblemen

- Concentratiestoornissen

Een kindercoach is laagdrempelig, de sessies zijn kort en afgestemd op jouw kind. Een verschil tussen een kindercoach en een andere therapeut is dat een kindercoach een werkwijze/methode zoekt die past bij het kind en niet omgekeerd. Een kindercoach kijkt dus echt naar wat jouw kind nodig heeft en stemt daar zijn begeleiding op af.  Een kindercoach graaft niet in het verleden maar pakt het probleem samen met het kind NU aan. Door ongeveer 2 tot 4 gesprekken met jullie kind aan te gaan krijgt hij of zij weer inzicht in zijn of haar situatie.
We werken aan het probleem met de oplossingen die het kind vooral zelf aandraagt. Samen zorgen we er voor dat er weer rust en balans in het gezin komt. Soms zijn ouders bij de gesprekken aanwezig, afhankelijk van wat het kind graag wil. Naast de gesprekken werk ik met oefenmaterialen, hoe voel je je?  Wat kun je doen om je beter te voelen? Hoe kom je van stap 1 naar stap 2?  Op welke manier kun je dit aanpakken? Ik vind het heel belangrijk om kinderen zelf naar oplossingen te laten zoeken. Zo ontstaat er uiteindelijk weer een gelukkig, blij en zelfverzekerd kind.

 

 "Soms kan een kind niet uit zijn woorden komen en dan doen we kinderyoga oefeningen, zintuigoefeningen, mindfulness oefeningen of een andere creatieve opdracht. Zo kan het kind er achter komen aan welk probleem hij wil gaan werken en op welke manier hij dat wil gaan doen"

 


hoog sensitief......ik voel, ik voel, wat jij niet voelt......Hoog sensitief, betekent ook wel hoog gevoelig. Gevoelig voor geluiden, kleuren en geuren bijvoorbeeld.Soms best lastig, omdat je vaak niet begrepen wordt door anderen. Voel jij ook meer dan andere kinderen? Voel je je daarom misschien buitengesloten of alleen? Weet je niet hoe je hier mee om moet gaan? Laat mij je helpen, ik kan je leren om te gaan met je hoog sensitiviteit. Ik leer je om het te zien als een gave en ik leer je hoe je andere mensen daar weer mee kunt helpen. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou het beste voelt. Door oefeningen te doen en samen te praten komen we tot een oplossing die voor jou geschikt is. Vergeet het niet: jij bent uniek en je bent goed zoals je bent!

kindercoach Annelies is er ook voor pubers!

Als puber wordt er veel van je verwacht, vaak kun je of heb je geen zin om aan die verwachtingen te voldoen of weet je gewoon niet hoe!

Zie je het even niet zitten? Heb je een hulpvraag en kom je er niet uit?

Bel , mail of app mij gerust of maak online een afspraak. Dan kunnen we samen een oplossing zoeken!

een hulpvraag zou kunnen zijn;

-ik ben eenzaam

-ik ben verdrietig

-ik wordt gepest

-ik heb geen zelfvertrouwen

-ik heb een eetprobleem

 

-of welke andere hulpvraag ook maar voor jou van toepassing is

 

 

Tijdens de coach gesprekken van ongeveer 45 min. per keer gaan we kijken welke handvaten voor jou geschikt zijn en hoe je daarmee verder kunt.

Na 1-3 gesprekken komen we samen tot een oplossing en kun je weer verder groeien naar een sterke volwassen persoon die vol zelfvertrouwen en met beide benen op de grond staat!