Reiki voor kinderen en volwassenen!

 Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Het is een zuivere, natuurlijke en eenvoudige methode om helende energie over te brengen naar de ontvanger. Reiki is niet-religieus en ook niet zweverig. Het is een ervaring en een verrijking in je leven. Je zou het gewoon eens moeten ondergaan zodat je weet wat het kan doen voor jou lichaam en geest. De zuivere, helende energie wordt door de handen van de Reiki gever aan de ander doorgegeven. De zuivere, natuurlijke energie zorgt voor een heerlijke ontspanning en ondersteunt lichaam en geest bij het genezingsproces. Het zorgt voor evenwicht en balans tussen lichaam en geest.

 

Wat kan Reiki voor kinderen betekenen?

Reiki zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Ook helpt het kinderen om zich emotioneel en sociaal te ontwikkelen. Het bevordert het zelfvertrouwen en brengt de energiehuishouding in evenwicht. Reiki helpt om prikkels te verwerken en zorgt voor rust in het lijf en in het hoofd. Het mooie van Reiki ontvangen is dat Reiki zich aanpast aan de behoefte van het kind. 

 

Reiki kan ook ingezet worden als eerste hulp bij bijvoorbeeld; kneuzingen, rugpijn, nekklachten, darmklachten of hoofdpijn. Reiki geeft rust en ontspanning en laat de energie weer stromen in je lichaam zodat blokkades worden opgeheven. Kinderen zijn heel ontvankelijk voor Reiki en zullen direct resultaat ervaren.

 

Reiki kan ingezet worden bij gedragsproblemen, slaapproblemen, driftbuien, weinig zelfvertrouwen, angsten, nachtmerries en bij bijvoorbeeld huilbaby's. Uiteraard bij nog veel meer indicaties, je kunt altijd even contact opnemen om te kijken of het iets voor jou of jouw kind is. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en wordt in het intakegesprek bekeken. Het intakegesprek is bij voorkeur voorafgaand aan de eerste behandeling.

 

De behandeling

Je kunt Reiki ontvangen liggend op een behandeltafel of zittend op een stoel. Reiki wordt gegeven met de kleding aan. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Inclusief een gesprekje voor en na die tijd. Voor baby's en kinderen is de behandeling veel korter. Meestal tussen de 3 en 30 minuten. Kinderen nemen de Reiki energie heel gemakkelijk op.

 

Mag je als ouder bij de behandeling aanwezig zijn?

Uiteraard mag je als ouder aanwezig zijn tijdens de behandeling. Er wordt tijdens de behandeling zo min mogelijk gesproken, maar de aanwezigheid van een ouder kan voor het kind fijn en vertrouwt voelen. 

 

Wanneer kun je reiki inzetten?

 • Reiki ontspant en vermindert stress.
 • Reiki behandelt zowel de symptomen als oorzaken van klachten.
 • Reiki brengt de organen en klieren en hun functies in balans.
 • Reiki verlicht pijn.
 • Reiki versterkt het immuunsysteem.
 • Reiki bevordert het natuurlijke zelfgenezingsproces.
 • Reiki richt zich naar de natuurlijke behoeften naar de ontvanger.
 • Reiki brengt de energieën in het lichaam in evenwicht.
 • Reiki voert gifstoffen af.
 • Reiki bevordert creativiteit.
 • Reiki heft blokkades op en laat onderdrukte gevoelens vrijkomen.
 • Reiki versterkt de levenskracht energie en verbetert de intuïtie.

 

 

 

- Loop niet weg voor problemen maar los ze op! -


                                                                 Annelies