· 

Wat is er mooi aan de Lente?

De afgelopen week leek het wel Lente! Heerlijke temperaturen, meer licht, het voelde lichter en het was ook langer licht. Kun jij daar ook zo van genieten? Ik vroeg in een post op social media: “waar denk je aan bij het woord Lente?”  Er kwamen mooie en diverse reacties binnen; zon, energie, bloemen, leven, voorjaarsschoonmaak, loslaten, vermoeidheid, hooikoorts, vrijheid, terrasje pikken, lekker naar buiten en lekker weertje bijvoorbeeld.

 

BLIJ

Persoonlijk word ik altijd erg blij van de lente, ik zie het als een nieuw begin, nieuwe kansen en mogelijkheden. Wat een geluk, er is meer licht, daardoor ontstaat er meer energie om allerlei dingen aan te pakken. De bomen worden groener en langzaam zie je knoppen komen in bijvoorbeeld de sleedoorn, de boerenjasmijn, de ribes en de magnolia. Prachtig vind ik dat. Mooie kleuren en heerlijke geuren. 

Als ik ’s avonds met de honden loop kijk ik bewust naar de sterrenhemel, wat is ze mooi die sterrenhemel en wat een rust straalt je tegemoet. Over een poosje zien we weer lammetjes in de wei en van die prachtig, piepende, gele kuikentjes. Blij word ik daarvan. Een nieuw leven, een nieuw begin.

 

MOE

Ook sprak ik mensen die zich vooral moe voelden. Moeite hebben met opstaan en zich depressief voelen. Niet iedereen is een Lente mens natuurlijk en ook dat mag er zijn. Lente staat ook voor voorjaarsschoonmaak en behalve dat je je hele huis dan gaat poetsen en je kasten op gaat ruimen, mag je ook je hoofd leeg maken. Je ruimt niet alleen de kasten op en je gooit je oude dingen weg, je ruimt hiermee ook je hoofd op. Oude dingen mag je achterlaten, het is nu tijd voor een nieuwe start. Sommige mensen moeten niet aan voorjaar denken, dan gaat de hooikoorts weer opspelen en het niezen en snotteren is tegenwoordig helemaal lastig. Toch is er naar mijn idee altijd een manier om van de Lente te genieten, ieder op zijn eigen manier. 

 

7 MANIEREN OM VAN DE LENTE TE GENIETEN

Om te ervaren wat Lente voor jou kan doen, zie je hieronder 7 manieren om van de Lente te genieten. Zoek eens 1 of 2 manieren die bij jou passen en ga het gewoon eens proberen. Waar krijg jij energie van?

 

1              Ga fietsen of wandelen. Goed voor de vitamientjes, de weerstand en om je hoofd leeg te maken.

2         Het is volle maan, kijk naar de lucht, zie de maan en de sterren en bedenk dat ze jou energie geven, die energie neem je mee naar de volgend dag.

3         Bedenk, voor je gaat slapen, wat je de volgende ochtend met je nieuwe energie gaat doen, niet wachten tot de avond, maar gelijk actie ondernemen, wandelen, fietsen, een gedicht maken of een mooie steen schilderen bijvoorbeeld, kies wat bij jou past.

4         Zoek een plekje aan het water, laat je gedachten komen en geef alles wat je niet meer nodig hebt mee aan het water, laat maar los.

5         Een terrasje pikken, ja! Dat is leuk. Op dit moment een beetje lastig, maar wees creatief. Maak je eigen terras of organiseer een gezinspicknick. Kinderen houden van picknicken, ga erop uit, zoek een mooi plekje in de natuur, neem een tas met lekkers mee en geniet.

6          Kinderen houden ook van buiten spelen, trampolinespringen en schommelen bijvoorbeeld, waarom is dat zo fijn? De wind door je haren, je vrij voelen en juist, ook weer om los te laten, kinderen krijgen energie van schommelen, jij ook, dus doe lekker mee! Voel je weer kind en voel je vrij!

7         Ga op een rustig plekje zitten en luister naar het gekwetter van de vogels, waar hebben ze het toch over? Klinkt het blij? Wat doen ze? Wat vertellen ze elkaar, waar zijn ze zo druk mee in de Lente. Dieren in de natuur laten zien dat ze elke Lente opnieuw beginnen, nestje bouwen, eitjes leggen en voor de kleintjes zorgen. 

 

Ook wij kunnen iedere Lente opnieuw beginnen, eigenlijk iedere dag. Er is altijd een manier die bij jou past. We doen het niet altijd goed en maken onze fouten, maar daar mogen we van leren. Ga op zoek naar mogelijkheden, ga op zoek naar oplossingen. Durf in een dieper laagje van jezelf te kijken, dan zie en voel je wat goed voor JOU is. Ik wens je een energieke en fijne Lente!

 

 

www.kindercoachannelies.nl