· 

Intuïtie, jij hebt het ook!

Dolfijnen nodigen uit om intuïtie en spiritualiteit te erkennen en je bewust te laten worden van de heelheid en liefde die in iedereen aanwezig is.

 

Wat is intuïtie?

Intuïtie gaat over het binnenkomen van informatie die niet via één van onze zintuigen binnenkomt, maar via je gevoel.

Je herkent het vast wel, je gaat maar door met  leven en je neemt niet de tijd om dichterbij jezelf te komen. Eigenlijk weet je dat je niet op het juiste pad zit. Je durft geen keuzes maken, omdat je bang bent voor de gevolgen of bang om mensen te kwetsen, maar hé.... hoe zit het met jou? Waar wil jij naar toe? Wat is belangrijk voor jou? Je lichaam zegt dan vaak stop, zo kan het niet! Je kunt bijvoorbeeld lichamelijke klachten krijgen omdat je niet even stil staat en op zoek gaat naar het juiste pad voor jou, of wel stilstaan om te luisteren naar je intuïtie. 

 

Kinderen en intuïtie

Intuïtie bij kinderen is heel sterk ontwikkeld. Ze voelen veel dingen haarscherp aan. Jouw emoties bijvoorbeeld of de sfeer thuis of in de klas. Als volwassenen zijn we ergens in ons leven vaak een gedeelte van onze intuitie kwijt geraakt. Of eigenlijk is het naar de achtergrond verdwenen, maar zeker nog aanwezig. Dus wat een geluk! Als je leert dieper in jezelf te kijken en op zoek gaat, kun je je intuïtie weer ontwikkelen en er van genieten.

 

Hoe kom je dichterbij je intuïtie?

Je gevoel zegt je om soms even stil te staan, geef daar dan aan toe. Ga dan bijvoorbeeld de natuur in, maak een strand- of boswandeling en maak op die manier je hoofd leeg. Er kunnen dan momenten ontstaan waardoor je weet/voelt welke kant je op moet en welke keuzes je mag maken. We zijn zelf verantwoordelijk voor ons leven en als het even niet gaat zoals we gedacht hadden dan kunnen we zelf de start maken om het te veranderen. Kom je er niet helemaal alleen uit, vraag dan hulp, maar ga aan de slag. Zoek je diepere zelf. Wees je ervan bewust dat de antwoorden die je zoekt in jezelf zitten. Ga ernaar op zoek en luister naar je intuïtie. Het brengt je rust en duidelijkheid.

 

Op zoek gaan naar jezelf kun je ook doen door te mediteren of door bijvoorbeeld de yoga houding de hond of de dolfijn te doen.Het verfrist je gedachten, geeft je inzichten en helpt ook nog eens bij vermoeidheid.

 

 

 

 

De Dolfijn

Zit op je knieën met je billen op je hakken.

Strengel je vingers in elkaar en zet je onderarmen op de vloer.

Doe nu je billen omhoog en strek je benen, hoofd los van de grond.Blijf een paar ademhalingen staan.

Voor een dolfijn in de golven, breng je neus richting de grond en beweeg voor en achteruit als een dolfijn die springt door de golven